search

Guvernul a majorat la 800 de lei ajutorul pentru incalzirea locuintei

Guvernul a majorat la 800 de lei nivelul de venituri pana la care gospodariile au dreptul la ajutor pentru incalzirea locuintei cu energie termica, gaze naturale, energie electrica si lemne, carbuni, combustibili petrolieri, anunta Ministerul Muncii.
 
Plafonul maxim al veniturilor pana la care se acorda pana acum acest beneficiu social era de 750 lei in cazul persoanelor care se isi incalzesc locuintele cu gaze naturale, energie electrica, lemne, carbuni sau combustibili petrolieri si putin peste 786 lei/persoana in cazul familiilor care folosesc energie termica in sistem centralizat, se mai precizeaza in comunicat.
 
In contextul in care, de la data de 1 septembrie 2020, indemnizatia sociala pentru persoanele varstnice a crescut cu 14%, de la 704 la 800 de lei, masura era necesara pentru ca acestea sa poata beneficia in continuare de protectie sociala din partea statului pentru perioada sezonului rece noiembrie 2020 - martie 2021.
 
Pentru  persoanele singure care utilizeaza energia termica in sistem centralizat, plafonul maxim stabilit prin OUG nr.70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece, cu modificarile si completarile ulterioare, este de 1.082 lei si ramane neschimbat.
 
Ajutorul pentru incalzirea locuintei se bazeaza pe testarea mijloacelor si se iau in considerare atat veniturile persoanei singure/familiei, dupa caz, cat si bunurile detinute de acestea, pana la un prag maxim al veniturilor/persoana.


Noutati contabile 1713560400
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice